Haku

Tilastokeskus on lakkauttamassa 27 vuotta kerätyn joukkoviestintätilaston – "Olisi aikakauslehdille iso menetys"

Aikakausmediaa huolettaa joukkoviestintätilaston lopettaminen, sillä kyseessä on poikkeuksellisen laaja ja arvokas tietolähde suomalaisesta media-alasta. Tilastot tarjoavat luotettavan ja vertailukelpoisen tavan seurata media-alan kehitystä vuosi vuodelta eri näkökulmista.

Se on ainoa Suomessa julkaistava tilasto, joka antaa kokonaiskuvan mediamarkkinan rakenteesta. Tilasto ulottuu vuodesta 1997 nykypäivään mahdollistaen markkinassa tapahtuneiden muutosten tarkastelun ainutlaatuisella tavalla. 

– Tilaston lakkauttaminen olisi aikakauslehdille iso menetys. Kaikki tilastotieto, joka auttaa ymmärtämään alaa ja kehittämään liiketoimintaa, on kullanarvoista, sanoo Aikakausmedian tutkimus- ja markkinointipäällikkö Outi Itävuo.

Tilastot ovat tärkeitä myös mediapoliittisten päätösten ja lainsäädännön näkökulmasta, ja ne antavat päätöksentekijöille arvokasta tietoa media-alan rakenteesta ja tilasta. Niiden lakkauttaminen vähentäisi päättäjien mahdollisuutta tehdä tutkittuun tietoon perustuvia päätöksiä.

– Jos käy niin huonosti, että tilastot lakkautetaan, kartoitamme yhdessä Medialiiton kanssa mahdollisuuksia jatkaa alalle tärkeiden tilastojen tuottamista, Itävuo lupaa.

Media-alan yrityksiä edustava Medialiitto vetoaa Tilastokeskukseen, jotta se harkitsisi asiaa uudestaan ja päättäisi rahoittaa joukkoviestintätilastoa myös jatkossa. Aikakausmedia on osa Medialiittoa.

Tilaston lakkauttamispäätöksestä voi lausua mielipiteensä perjantaihin 20.9. kello 15.00 mennessä tämän linkin kautta.

page shape 1 page shape 3

Lue myös

×

Haku: